Montagevoorschriften gevelletters

 

Montage door middel van afstandhouders

Verdeel de mannetjes op de achterzijde van de letter (per 10 cm stokhoogte 1, echter tenminste 3 bij letters kleiner dan 30 cm). U verlijmt met Permacol, of Ruplo lijm het mannetje op de letter. De te verlijmen delen altijd eerst ontvetten!

 

 

De letters nauwkeurig op de montagetekening leggen en in het papier drukken (de scherpe puntjes van de afstandhouders geven een afdruk in het papier).

           

 

Plaats de montagetekening tegen de gevel. (Indien de gevel niet vlak is, is het aan te raden de montagetekening op karton of dun board te plakken). Boor vervolgens op de afdrukpunten door de montagetekening in de gevel.

           

 

Het witte deel (vrouwtje) schroeft u tegen de gevel. Draai daarna de schroef een kwartslag terug in verband met uitzetting en krimp!

     

 

Plaats de letter en druk deze voorzichtig aan.

 

 

Montage door middel van draadstiften

Draai de meegeleverde draadeinden in de achterzijde van de letters.

 

Plaats de montagetekening tegen de gevel. (indien de gevel niet vlak is, is het aan te raden de montagetekening op karton of dun board te plakken). Boor vervolgens op de al gemarkeerde punten door de montagetekening.

 

Breng wat flexibele montagekit aan, achterin de geboorde gaten.

 

 

 

 

Plaats de letter op de gewenste afstand (al dan niet met behulp van een afstandblokje).

 

 

 

 

Tips

  1. Gebruik altijd RVS-schroeven.
  2. Schroef handvast draaien, dan kwartslag terugdraaien. (in verband met uitzetting en krimp).
  3. Afstandhouders kunnen uitsluitend worden gebruikt voor montage van gevelletters. Afstandhouders kunnen niet worden toegepast voor grotere oppervlakken plaatmateriaal.
  4. Neemt u voor een deskundig advies over de juiste grootte van de te gebruiken afstandhouders contact op met onze verkoopafdeling.
Terug naar het overzicht